REC

BTC halving bo ŠOKORAL!

Internet je naravnost poln objav, ki omenjajo #BTC #HALVING. Pa vendar, gibanje cene govori drugačno zgodbo.

Zaenkrat vse kaže na to, da bo naslednji #BTC halving marsikoga naravnost šokiral!

V tokratnem videu si bomo pogledali, kaj nam lahko pove Elliottova valovna teorija (Elliott Wave Theory), ki je za mnoge naravnost prezrta. Tokratna tehnična analiza bo drugačna od ostalih, saj si bomo ogledali gibanje cene Bitcoin -a od samega začetka in le-to porazdeliti na valove glede na Elliottovo teorijo valov in tako postavili ključne točke in možnosti, ki lahko za Bitcoin in ostale #kriptovalute napovedujejo nič kaj prida prihodnost.

Elliottova valovna teorija je tehnična analiza, ki temelji na ideji, da se cene delnic, surovin in drugih sredstev gibljejo v valovih. Ti valovi so lahko trendi, korekcije ali kombinacija obeh.

Elliott je ugotovil, da se valovi ponavljajočega se vzorca lahko uporabijo za napovedovanje prihodnjih gibov cen. Ta vzorec je sestavljen iz petih valov, ki se gibljejo v določenem vrstnem redu:

* **Val 1:** Rastoči trend, ki se začne z gibanjem cen navzgor.

* **Val 2:** Korekcija, ki se začne z gibanjem cen navzdol.

* **Val 3:** Rastoči trend, ki je močnejši od prvega vala.

* **Val 4:** Korekcija, ki je običajno manjša od druge korekcije.

* **Val 5:** Rastoči trend, ki zaključi trend.

Elliott je ugotovil, da se valovi lahko razdelijo na manjše valove, ki sledijo istemu vzorcu. Ti manjši valovi so lahko 1., 2., 3., 4. ali 5. valovi večjega vala.

Elliotova valovna teorija je kompleksna in jo je težko obvladati. Vendar pa lahko, če se jo uporablja pravilno, ponudi dragocen vpogled v gibanje cen.

Tukaj je nekaj osnovnih pravil Elliottove valovne teorije:

* **Valovi se gibljejo v določenem vrstnem redu.** Val 1 mora vedno biti rastoči, val 2 mora biti korekcija, val 3 mora biti močnejši od prvega vala, val 4 mora biti korekcija in val 5 mora zaključiti trend.

* **Valovi so lahko razdeljeni na manjše valove.** Ti manjši valovi sledijo istemu vzorcu kot večji valovi.

* **Valovi imajo določene razmerja.** Dolžina in višina valov sta običajno v določenem razmerju.

Elliotova valovna teorija se lahko uporablja za napovedovanje prihodnjih gibov cen na različnih časovnih okvirjih. Lahko se uporablja za napovedovanje trendov, korekcij ali obratov.

Tukaj je nekaj primerov uporabe Elliottove valovne teorije:

* **Napovedovanje trendov:** Elliottova valovna teorija se lahko uporablja za napovedovanje, ali se bo trend nadaljeval ali obratoval. Na primer, če je bil prvi val trenda močan, je verjetno, da se bo trend nadaljeval.

* **Napovedovanje korekcij:** Elliottova valovna teorija se lahko uporablja za napovedovanje, kako daleč se bo korekcija razširila. Na primer, če je bila prva korekcija 25 %, je verjetno, da se bo druga korekcija razširila za približno 25 %.

* **Napovedovanje obratov:** Elliottova valovna teorija se lahko uporablja za napovedovanje, kdaj se bo trend obrnil. Na primer, če je peti val trenda manjši od tretjega vala, je verjetno, da se bo trend obrnil.

Elliotova valovna teorija je močno orodje, ki ga lahko uporabljajo trgovci za izboljšanje svoje uspešnosti. Vendar pa je pomembno vedeti, da je Elliottova valovna teorija le eno od orodij, ki jih lahko uporabljajo trgovci in ni 100 odstotno natančna.

Lepo vabljeni k ogledu videa, kjer bomo skupaj poskušali razkriti nadaljne poti #Bitcoin -a in analizirali tudi ostale #kriptovalute.


Lahko mi sledite na...

Facebook:
https://www.facebook.com/Xplicitsi-161423447264667

Twitter:
https://twitter.com/XplicitSi

Patreon:
https://www.patreon.com/XplicitSi

Grafi:
https://tradingview.com/?offer_id=10&aff_id=29747