REC

Uvod v TradingView - Indikatorji • Tutorial 02

V drugem tutorialu iz te serije, ki je tudi del uvoda v TradingView, bomo spoznali, kaj indikatorji sploh so, na katere vrste jih delimo, kje jih najdemo, kako jih lahko dodamo na graf, premikamo po grafu in spreminjamo obliko, intervale in prikazne nastavitve.

TradingView ima dobesedno cel ekosistem, saj tudi kar precej uporabnikov prispeva s svojim delom in svojimi indikatorji. Za lažjo odločitev si lahko ogledate, kateri so izbrani iz strani urednika, kateri so top indikatorji in kateri so trenutno v trendu (najbolj uporabljeni). Če pa imate morda kaj programerske žilice, si lahko pri vsakem indikatorju ogledate kodo, dodate svoje modifikacije ali pa ustvarite nekaj čisto svojega.

V videu si bomo ogledali tudi, kako si lahko shranite template indikatorjev, da jih potem preprosto menjujete in si tako isti graf ogledate iz več zornih kotov, najprej z enim setom indikatorjev in nato še z drugim, tretjim...

Šli bomo še malce dlje, ponovno si bomo ogledali korelacije in tokrat postavili eno v svojem panelu, ki predstavlja negativno korelacijo gibanju cene Bitcoina. Tako bomo na nek način prišli tudi do neke vrste indikatorja na osnovi gibanja cene.

Lahko mi sledite na...

Facebook:
https://www.facebook.com/Xplicitsi-161423447264667

Twitter:
https://twitter.com/XplicitSi

Patreon:
https://www.patreon.com/XplicitSi