REC

ROBERT PRECHTER: To je KONEC za Bitcoin

Robert Prechter pravi, da je to konec za Bitcoin in ostale kriptovalute kot kaže Elliottova valovna tehnična analiza.

V tokratnem videu se bomo ponovno podali v Elliottovo valovno teorijo (Elliott Wave Theory) in tokrat se bomo osredotočili na video, ki ga je Alessio Rastani imel pred kratkim na svojem kanalu s posebnim gostom, Robertom Prechterjem.

Robert Prechter je ameriški ekonomist, tržni strateg in avtor več knjig o trgih. Je ustanovitelj in izvršni direktor Elliott Wave International, podjetja, ki ponuja izobraževanje in raziskave o Elliottovi valovni teoriji.

Elliottova valovna teorija je tehnična analiza tržnih gibov, ki temelji na ideji, da se tržni trendi pojavljajo v zaporedju petih valov. Ti valovi so razdeljeni v dve glavni skupini: uptrendni valovi (1, 3 in 5) in downtrendni valovi (2 in 4).

Prechter je Elliottovo valovni teorijo začel preučevati v zgodnjih 1970-ih in je bil eden prvih, ki jo je uspešno uporabil za napovedovanje tržnih gibov. Njegova dela so bila zelo vplivna na razvoj tehnične analize in so še danes priljubljena med trgovci po vsem svetu.

Prechter je rojen leta 1949 v Chicagu, Illinois. Diplomiral je na Univerzi v Chicagu in nato delal kot finančni analitik za različna podjetja. Leta 1978 je ustanovil Elliott Wave International.

Prechter je avtor številnih knjig o Elliottovi valovni teoriji, med drugim:

* **The Elliott Wave Principle: Key to Market Behavior** (1978)

* **Elliott Wave Principle: New Concepts in Market Analysis** (1985)

* **Elliott Wave Principle: Key to Forecasting Market Prices** (1998)

* **Elliott Wave Principle: The Ultimate Trading Guide** (2005)

Prechter je tudi pogosto gost na televizijskih in radijskih oddajah, kjer razlaga Elliottovo valovni teorijo.

Elliottova valovna teorija je kompleksna teorija, ki zahteva veliko študija in prakse. Vendar pa je lahko, če se jo uporablja pravilno, zelo učinkovito orodje za napovedovanje tržnih gibov.

Tukaj je nekaj osnovnih pojmov Elliottove valove teorije:

* **Trend** je splošna smer gibanja trga. Uptrend je trend, v katerem se cene dvigujejo, downtrend pa trend, v katerem se cene znižujejo.

* **Val** je gibanje cen v določenem trendu. Uptrendni valovi so označeni z oznakami 1, 3 in 5, downtrendni valovi pa z oznakami 2 in 4.

* **Zagodek** je gibanje cen, ki ne sledi običajnemu vzorcu Elliottove valove teorije.

Elliottova valovna teorija se uporablja za napovedovanje naslednjih gibov cen. To stori tako, da analizira zgodovinske tržne gibe in išče vzorce, ki se pojavljajo v teh gibanjih.

Prechter je verjel, da je Elliottova valovna teorija univerzalna teorija, ki se lahko uporablja za napovedovanje gibanja cen na vseh vrstah trgov, vključno z delnicami, obveznicami, valutami in surovinami.

Njegova dela so bila zelo vplivna na razvoj tehnične analize in so še danes priljubljena med trgovci po vsem svetu.

Lepo vabljeni k ogledu videa, kjer bomo skupaj poskušali razkriti nadaljne poti #Bitcoin -a in analizirali tudi ostale #kriptovalute.


Lahko mi sledite na...

Facebook:
https://www.facebook.com/Xplicitsi-161423447264667

Twitter:
https://twitter.com/XplicitSi

Patreon:
https://www.patreon.com/XplicitSi

Grafi:
https://tradingview.com/?offer_id=10&aff_id=29747