REC

Od kod DENAR za Bitcoin PUMPO?

Večkrat smo že poudarili na tem kanalu, da se kažejo znaki, da pametni denar prodaja. Če je temu res tako, od kod torej prihaja denar, ki poganja to pumpo, oziroma rast, ki smo ji priča zadnje čase?

V tem videu razkrivamo prav to: od kod denar za #Bitcoin pumpo. Je Tether bomba tik pred eksplozijo, ki lahko pokoplje celotni #kripto trg? So #kriptovalute res toliko odvisne od tiskanja valute Tether (USDT)?

Tokratna BTC tehnična analiza bo vsebovala običajno analizo mesečnega, tedenskega in dnevnega Bitcoin grafa, nato si pa bomo ogledali še tedenske grafe tržne kapitalizacije Tethra in USDC-ja ter ju primerjali z gibanjem cene Bitcoina.

Ali Tether printa svojo valuto, da s tem pumpa preostali kripto trg? Teoretično je možno, da Tether ustvarja nove USDT-je iz nič. Vendar pa Tether trdi, da je vsak USDT podprt z enakim zneskom ameriških dolarjev na računih Tetherja. To pomeni, da bi Tether moral imeti dovolj ameriških dolarjev, da podpre vse USDT-je, ki so v obtoku.

Tether je bil v preteklosti obtožen, da ne zagotavlja zadostne podpore za vse USDT-je, ki so v obtoku. To je vzbudilo zaskrbljenost, da bi Tether lahko printal USDT-je brez podpore v ameriških dolarjih. To bi lahko privedlo do inflacije USDT-ja in zmanjšalo njegovo vrednost.

V zadnjem času je Tether začel objavljati mesečne preglede, ki navajajo, da je podprt z ameriškimi dolarji, tveganimi naložbami in drugimi sredstvi. Ti pregledi so bili dobro sprejeti s strani kripto skupnosti, vendar pa nekateri še vedno dvomijo v verodostojnost Tetherja.

Na podlagi trenutnih informacij je težko reči, ali Tether dejansko printa USDT-je brez podpore v ameriških dolarjih. Vendar pa je to možnost, ki je vredno upoštevati.

Če Tether dejansko printa USDT-je brez podpore v ameriških dolarjih, bi to lahko imelo negativen vpliv na kriptovalutno industrijo. To bi lahko privedlo do izgube zaupanja v Tether in druge stablecoine. To bi lahko tudi poslabšalo celotno kriptovalutno tržišče.

Pumpanje denarja je marketinška tehnika, ki se uporablja za povečanje povpraševanja po določeni kriptovaluti. To se običajno izvaja z nakupom velike količine kriptovalute v kratkem času. To lahko privede do povečanja cene kriptovalute, kar lahko ustvari vtis, da je kriptovaluta zelo iskana.

Tether je ena najbolj priljubljenih stablecoinov, ki se uporablja za nakup kriptovalut. To pomeni, da je Tether lahko uporabljen za pumpanje denarja na kripto trg.

Če bi se na trgu pojavila velika količina Tetherja, bi to lahko povzročilo povečanje povpraševanja po kriptovalutah. To bi lahko privedlo do povečanja cen kriptovalut, kar bi lahko ustvarilo vtis, da je kripto trg zelo živahen.

Seveda pa je pomembno omeniti, da ni nujno, da je vsako povečanje marketcapa Tetherja posledica pumpanja denarja. Marketcap Tetherja se lahko poveča tudi zaradi naravne rasti uporabe stablecoinov ali rasti cene Bitcoina.

Vendar pa je pomembno biti pozoren na morebitne znake pumpanja denarja na kripto trgu. Če se marketcap Tetherja nenadoma močno poveča, je to lahko znak, da se na trgu dogaja nekaj nenavadnega.

USDT je stablecoin, ki ga izdaja podjetje Tether Limited. Tether Limited je zasebno podjetje, ki ni pod nadzorom nobenih regulativnih organov.

Tether Limited trdi, da je vsak USDT podprt z enakim zneskom ameriških dolarjev ali njihovih ekvivalentov. Vendar pa podjetje ni javno objavilo nobenih dokazov, ki bi podpirali to trditev.

Nekateri vlagatelji in analitiki so izrazili pomisleke glede tega, ali je Tether Limited dejansko podpiral USDT z ameriškimi dolarji. Ti pomisleki so se okrepili leta 2021, ko je Tether Limited objavil, da je bil del USDT-jev podprt z nespecifičnimi naložbami.

Nespecifične naložbe so naložbe, ki niso jasno opredeljene. To lahko vključuje naložbe v depozite, vrednostne papirje, nepremičnine ali druge vrste naložb.

Tether Limited ni razkril, kakšne vrste nespecifičnih naložb ima. To je povzročilo dodatne pomisleke glede tega, ali je Tether Limited dejansko podpiral USDT z zadostnim zneskom sredstev.

Če bi se izkazalo, da Tether Limited ni dejansko podpiral USDT z ameriškimi dolarji, bi to lahko imelo negativne posledice za kripto trg. To bi lahko povzročilo izgubo zaupanja v stablecoine in bi lahko privedlo do zmanjšanja vrednosti kriptovalut.

Na splošno je uporaba nespecifičnih naložb za podpiranje stablecoinov sporna. To je zato, ker nespecifične naložbe niso tako likvidne kot ameriški dolarji. To pomeni, da bi bilo Tether Limited lahko težko zagotoviti USDT za vse uporabnike, ki bi želeli zamenjati svoje USDT za ameriški dolarje.

Tether Limited ni javno objavil nobenih podatkov o tem, kolikšen odstotek vsega premoženja ima v nespecifičnih naložbah.

Nekateri vlagatelji in analitiki ocenjujejo, da je delež nespecifičnih naložb v Tether Limited okoli 60 %. Ta ocena temelji na podatkih, ki jih je Tether Limited objavil v preteklosti.

Na primer, leta 2021 je Tether Limited objavil, da je bilo 60 % njegovih rezerv podprto z depoziti v komercialnih bankah in s kratkoročnimi vrednostnimi papirji. Vendar pa podjetje ni objavilo, koliko teh depozitov in vrednostnih papirjev je bilo nespecifičnih.

Tether Limited je tudi izjavil, da ima naložbe v nepremičnine, vendar ni objavil nobenih informacij o vrednosti teh naložb ali o tem, kolikšen delež nepremičninnih naložb je nespecifičnih.

Drugi vlagatelji in analitiki ocenjujejo, da je delež nespecifičnih naložb v Tether Limited bistveno višji, morda celo 80 % ali več. Ta ocena temelji na pomislekih glede transparentnosti Tether Limited in na tem, da je podjetje v preteklosti bilo vpleteno v več spornih dogodkov.

Na splošno je težko natančno določiti, kolikšen odstotek vsega premoženja ima Tether Limited v nespecifičnih naložbah. Tether Limited je zasebno podjetje, ki ni pod nadzorom nobenih regulativnih organov. Zato podjetje ni dolžno objavljati informacij o svojih naložbah.

Lepo vabljeni k ogledu videa, kjer bomo skupaj poskušali razkriti nadaljne poti #Bitcoin -a in analizirali tudi ostale kriptovalute.


Lahko mi sledite na...

Facebook:
https://www.facebook.com/Xplicitsi-161423447264667

Twitter:
https://twitter.com/XplicitSi

Patreon:
https://www.patreon.com/XplicitSi

Grafi:
https://tradingview.com/?offer_id=10&aff_id=29747