REC

Bitcoin past nastavljena

V tokratnem videu se bomo predvsem dotaknili vsenavzoče pozitivnosti, ki prevladuje na kripto trgu v pričakovanju halvinga in #Bitcoin ETF -a. Ampak, kaj pa če je to vse skupaj le nastavljena past za bike? Je res za pričakovati #BTC rast ali nas lahko tokratni halving razočara? Si se ujel v to past? Tokratna BTC tehnična analiza bo poskušala razkriti prav vse to in kaj se lahko naredi v tem primeru.

Pasti za bike pri tehničnih analizah so točke, na katerih se lahko tveganje za napačne odločitve poveča. Obstaja veliko različnih pasti, ki jih je treba biti pozoren, ko izvajate tehnične analize.

Ena najpogostejših pasti je **overfitting**. Overfitting se zgodi, ko model preveč dobro prilega podatkom, ki so bili uporabljeni za njegovo usposabljanje. To lahko privede do tega, da model slabo napoveduje prihodnje podatke.

Druga pogosta past je **confirmation bias**. Confirmation bias je nagnjenost, da iščemo in sprejemamo informacije, ki potrjujejo naše obstoječe prepričanje. To lahko privede do tega, da sprejmemo napačne odločitve, ki so v skladu z našimi pričakovanji.

Tretja pogosta past je **anchoring bias**. Anchoring bias je nagnjenost, da se osredotočimo na eno točko podatkov in da druge informacije interpretiramo glede na to točko. To lahko privede do tega, da sprejmemo napačne odločitve, ki so odvisne od tiste ene točke podatkov.

Tukaj je nekaj drugih pasti za bike, ki jih je treba biti pozoren:

* **Trend chasing** - trend chasing je nagnjenost, da sledimo trendu, tudi če se ta trend obrne. To lahko privede do velikih izgub, če trend neha rasti.

* **Fear of missing out** - fear of missing out je nagnjenost, da kupimo naložbo, ker se bojimo, da bomo zamudili priložnost. To lahko privede do tega, da kupimo naložbo, ki je predraga ali tvegana.

* **Herding** - herding je nagnjenost, da sledimo drugim vlagateljem, tudi če ne vemo, zakaj to počnejo. To lahko privede do tega, da investiramo v naložbe, ki niso v našem interesu.

Da se izognete pastim za bike, je pomembno, da ste seznanjeni z njimi in da jih upoštevate pri izvajanju tehničnih analiz. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo:

* Uporabite več različnih tehničnih indikatorjev.

* Upoštevajte širši časovni razpon.

* Upoštevajte druge dejavnike, ki lahko vplivajo na trg.

Tudi če ste pozorni na pasti za bike, je vedno mogoče, da boste naredili napako. Zato je pomembno, da ste pripravljeni sprejeti izgube in da ne vlagate več, kot si lahko privoščite.

Lepo vabljeni k ogledu videa, kjer bomo skupaj poskušali razkriti nadaljne poti #Bitcoin -a in analizirali tudi ostale #kriptovalute.


Lahko mi sledite na...

Facebook:
https://www.facebook.com/Xplicitsi-161423447264667

Twitter:
https://twitter.com/XplicitSi

Patreon:
https://www.patreon.com/XplicitSi


Grafi:
https://tradingview.com/?offer_id=10&aff_id=29747