REC

Bitcoin EVFORIJA, ki se ne bo dobro KONČALA

Dogaja se prava Bitcoin evforija, ki se ne bo dobro končala, kar bo tudi potrdila BTC tehnična analiza. Kriptovalute, kripto trg nasploh, nastavljajo veliko past.


Naroči se na novi YouTube kanal: YouTuber.si ⬇️⬇️⬇️

https://www.youtube.com/@YouTuber-SI?sub_confirmation=1

Kanal za vse, ki ste ali bi radi postali YouTuber.


Ne pomnim, da bi se kdajkoli prej, pred #Bitcoin halvingom, dogajala taka evforija na #kripto trgu. Splet je poln objav, kako je treba kupiti #BTC, da je v bistvu zdaj še zgodaj, kakšne milijarde se bodo zgrnile na trg, zdaj ko je ETF potrjen in seveda, ne smemo pozabiti tudi na sam halving.

Tokratna tehnična analiza bo pokazala kar nekaj zaskrbljujočih stvari, šli bomo pa v nasprotnem vrstnem redu kot ponavadi: od manjšega časovnega intervala na večjega. Ogledali si bomo najprej dnevni graf, nato tridnevni, petdnevni in nato še tedenski.

Halving Bitcoina je dogodek, ki se zgodi vsakih 210.000 blokov (približno enkrat na 4 leta), kjer se nagrada za rudarjenje Bitcoina prepolovi. Namen tega je zmanjšati inflacijo Bitcoina in povečati njegovo redkost. Naslednji halving Bitcoina je predviden za april 2024, ko se bo nagrada za rudarjenje znižala s 6,25 na 3,125 Bitcoina.

Halving Bitcoina je pomemben dogodek za celotno kriptovalutno industrijo, saj lahko vpliva na ceno Bitcoina in drugih kriptovalut. Nekateri verjamejo, da halving vodi do zvišanja cen Bitcoina, saj se zmanjša količina novih Bitcoinov, ki vstopajo na trg. Drugi pa menijo, da halving nima bistvenega vpliva na ceno Bitcoina.

Manije na kripto trgu so lahko zelo nevarne, saj lahko privedejo do velikih izgub za vlagatelje. To je posledica več dejavnikov:

🔴 Visoka volatilnost: Kriptovalute so znane po svoji visoki volatilnosti, kar pomeni, da lahko njihove cene v kratkem času močno nihajo. To lahko privede do tega, da vlagatelji v kratkem času izgubijo veliko denarja.

🔴 Spekulativno trgovanje: Mnogi vlagatelji v kriptovalute trgujejo spekulativno, kar pomeni, da kupujejo in prodajajo kriptovalute z namenom, da bi z njimi hitro zaslužili. To lahko privede do oblikovanja mehurčkov, ki se lahko sčasoma razpočijo in povzročijo velike izgube.

🔴 Pomanjkanje znanja: Mnogi vlagatelji v kriptovalute nimajo dovolj znanja o tej naložbeni razredi. To lahko privede do tega, da sprejmejo slabe naložbene odločitve, ki lahko povzročijo izgube.

Poleg tega je pomembno, da se vlagatelji izogibajo maničnemu vedenju. Ko se cene kriptovalut močno dvignejo, je lahko zelo mamljivo, da vlagamo v upanju na še večji dobiček. Vendar pa je pomembno, da se spomnimo, da so manije običajno kratkotrajne in da se lahko cene kriptovalut sčasoma močno znižajo.

Zato je pomembno, da vlagatelji ostanejo racionalni in da ne sprejemajo naložbenih odločitev na podlagi čustev.

Lepo vabljeni k ogledu videa, kjer bomo skupaj poskušali razkriti nadaljne poti #Bitcoin -a in analizirali tudi ostale #kriptovalute.


Lahko mi sledite na...

Facebook:
https://www.facebook.com/Xplicitsi-161423447264667

Twitter:
https://twitter.com/XplicitSi

Patreon:
https://www.patreon.com/XplicitSi

Grafi:
https://tradingview.com/?offer_id=10&aff_id=29747