Fibonacci Relative Strength Index (RSI)

Izkoristite prednost pred ostalimi s posebnim Fibonacci Relative Strength Indexom (RSI), ki vam omogoča napredne nastavitve, več prednastavljenih maket in s tem tudi več trgovalnih strategij. Indikator za platformo TradingView

Ali ste že slišali za izjemno učinkovit kazalnik, ki vam lahko prinese velike dobičke na trgu? To je RSI, znana kratica za Relative Strength Index. RSI je ena najpomembnejših in najbolj uporabljenih tehničnih analiznih orodij za trgovce, ki si želijo doseči izjemne rezultate.

Zakaj je RSI tako močan? Razlog je v njegovi sposobnosti merjenja hitrosti in sprememb cen vrednostnih papirjev, kripta in ostalih trgov. S pomočjo RSI lahko odkrijete pomembne trende in prepoznate potencialne obrate na trgu. Kako deluje? Kazalnik uporablja matematične izračune, ki temeljijo na zaporedju cen preteklih obdobij.

Posebnosti Fibonacci Relative Strength Index (RSI) indikatorja

Fibonacci RSI je revolucionaren kazalnik, ki izkorišča moč Fibonaccijeve makete in vam omogoča edinstven vpogled v meje preprodanosti, prekupljenosti ter prevlade medvedov ali bikov na trgu kot tudi območja dokupa. Te napredne meje so se izkazale kot izjemno robustne in natančne, kar vam omogoča boljše odločanje pri trgovanju.

Poleg tega imate trgovalci že nastavljeno možnost makete oz. ozadja 45/55, ki sodi med eno najbolj priljubljenih trgovanj pri uporabi RSI. To vam bo precej olajšalo delo, saj vam ne bo treba ročno postavljati mej.

Seveda, ne smemo pozabiti niti na klasično postavitev, ki vključuje klasične meje preprodanosti in prekupljenosti. Fibonacci RSI vam tako ponuja več možnosti, da izberete pristop, ki najbolj ustreza vašim trgovalnim potrebam.

Poleg vseh teh funkcionalnosti ima Fibonacci RSI še eno pomembno prednost. Omogoča vam prikaz Stochastic RSI ali Stochastic MFI kar na istem indikatorju. S tem pridobite neposreden vpogled v tržni momentum, hkrati pa se izognete omejitvam prikaza indikatorjev na TradingView trgovalni platformi (brezplačni račun vam dovoljuje le 3 indikatorje). Tako imate na voljo kar 2 indikatorja v enem, kar je neprecenljiva prednost pri odločanju o svojih trgovanjih.

Napredne nastavitve

Za razliko od običajnega RSI, vam Fibonacci RSI ponuja ogromno naprednih nastavitev, da si lahko indikator nastavite po želji in glede na lastne potrebe.

Tukaj gre predvsem izpostaviti kombinacijo z drugimi elementi - recimo, če spremljate altcoin in vam pri RSI daje precej lažnih signalov, ga lahko kombinirate z RSI stabilnejšega simbola, recimo Bitcoin. To vam bo omogočalo precejšnje zmanjšanje lažnih signalov brez dodatnega zamika! Vsi namreč vemo, da se lažni signali lahko izločijo s povečanjem dolžine, kar na žalost poveča tudi zamik.

Nastavljate lahko tudi sam prikaz RSI (če želite morda prikazati le katerega izmed Stochastic elementov), njegovo dolžino, vir in ozadje oz. maketo (omenjeno prej). Izbirate lahko tudi med prikazom Stochastic kot tudi tipa le-tega (RSI ali MFI). Vsak izmed Stochasticov ima tudi svoje nastavitve za čim boljšo prilagoditev vašim specifičnim potrebam.

NOVO!

Fibonacci RSI indikator sedaj prikazuje tudi divergence! Bodite korak pred ostalimi, ko indikator za vas sam izrisuje bikovske in medvedje divergence (običajne ali skrite).

Oglejte si, kaj vse vam omogoča Fibonacci RSINajboljše pri tem pa je, da Fibonacci RSI lahko uporabljate na vseh trgih.

Indikatorji nimajo nobene časovne omejitve in so po nakupu neomejeno vaši razen, če se sami odločite, da jih odstranite iz vaše knjižnice priljubljenih indikatorjev.