Fibonacci Money Flow Index (MFI)

Izkoristite prednost pred ostalimi s posebnim Fibonacci Money Flow Indexom (MFI), ki vam omogoča napredne nastavitve, več prednastavljenih maket in s tem tudi več trgovalnih strategij. Indikator za platformo TradingView

Ste že slišali za revolucionarni kazalnik, ki vam lahko prinese izjemne dobičke na finančnih trgih? Predstavljamo vam Money Flow Index (MFI), izjemno močno orodje za analizo trga in trgovalne odločitve.

Kaj naredi MFI tako poseben? Ta inovativen kazalnik je zasnovan za merjenje pretoka denarja v določenem finančnem instrumentu. Z uporabo MFI lahko prepoznate ključne vzorce in trende ter izkoristite priložnosti za dobičkonosno trgovanje.

Kako deluje MFI? Kazalnik združuje ceno in volumen, kar omogoča vpogled v gibanje denarnega toka vrednostnega papirja, kripto kovanca ali katerega drugega simbola. S tem odkrivate, ali denar teče vrednostnemu papirju ali iz njega. To je ključnega pomena za določanje moči trenda in prepoznavanje morebitnih obratov na trgu.

Posebnosti Fibonacci Money Flow Index (MFI) indikatorja

Fibonacci MFI je revolucionaren kazalnik, ki izkorišča moč Fibonaccijeve makete in vam omogoča edinstven vpogled v meje preprodanosti, prekupljenosti ter prevlade medvedov ali bikov na trgu kot tudi območja dokupa. Te napredne meje so se izkazale kot izjemno robustne in natančne, kar vam omogoča boljše odločanje pri trgovanju.

Poleg tega imate trgovalci že nastavljeno možnost makete oz. ozadja 45/55, ki sodi med eno najbolj priljubljenih trgovanj pri uporabi RSI in se lahko uporabi tudi pri MFI. To vam bo precej olajšalo delo, saj vam ne bo treba ročno postavljati mej.

Seveda, ne smemo pozabiti niti na klasično postavitev, ki vključuje klasične meje preprodanosti in prekupljenosti. Fibonacci MFI vam tako ponuja več možnosti, da izberete pristop, ki najbolj ustreza vašim trgovalnim potrebam.

Poleg vseh teh funkcionalnosti ima Fibonacci MFI še eno pomembno prednost. Omogoča vam prikaz Stochastic MFI ali Stochastic RSI kar na istem indikatorju. S tem pridobite neposreden vpogled v tržni momentum, hkrati pa se izognete omejitvam prikaza indikatorjev na TradingView trgovalni platformi (brezplačni račun vam dovoljuje le 3 indikatorje). Tako imate na voljo kar 2 indikatorja v enem, kar je neprecenljiva prednost pri odločanju o svojih trgovanjih.

Napredne nastavitve

Za razliko od običajnega MFI, vam Fibonacci MFI ponuja ogromno naprednih nastavitev, da si lahko indikator nastavite po želji in glede na lastne potrebe.

Tukaj gre predvsem izpostaviti kombinacijo z drugimi elementi - recimo, če spremljate altcoin in vam pri MFI daje precej lažnih signalov, ga lahko kombinirate z MFI stabilnejšega simbola, recimo Bitcoin. To vam bo omogočalo precejšnje zmanjšanje lažnih signalov brez dodatnega zamika! Vsi namreč vemo, da se lažni signali lahko običajno izločijo s povečanjem dolžine, kar na žalost poveča tudi zamik.

Nastavljate lahko tudi sam prikaz MFI (če želite morda prikazati le katerega izmed Stochastic elementov), njegovo dolžino, vir in ozadje oz. maketo (omenjeno prej). Izbirate lahko tudi med prikazom Stochastic kot tudi tipa le-tega (MFI ali RSI). Vsak izmed Stochasticov ima tudi svoje nastavitve za čim boljšo prilagoditev vašim specifičnim potrebam.

Velja še poudariti, da MFI zaradi potrebe po podatkih volumna deluje na trgih, ki te podatke ponujajo (ogromna večina jih).

Indikatorji nimajo nobene časovne omejitve in so po nakupu neomejeno vaši razen, če se sami odločite, da jih odstranite iz vaše knjižnice priljubljenih indikatorjev.