Fibonacci Money Flow Index Candles (MFI)

Kaj bi lahko bilo bolje od že tako priljubljenega indikatorja kot je MFI? MFI, ki se vam prikazuje direktno na gibanju cene.
Izkoristite prednost pred ostalimi s posebnim Fibonacci Money Flow Index Candles (MFI), ki se vam prikazuje kar na svečkah samega gibanja cene in vam hkrati omogoča napredne nastavitve, več prednastavljenih barvnih maket in s tem tudi več trgovalnih strategij. Indikator za platformo TradingView

Ste že slišali za revolucionarni kazalnik, ki vam lahko prinese izjemne dobičke na finančnih trgih? Predstavljamo vam Money Flow Index (MFI), izjemno močno orodje za analizo trga in trgovalne odločitve.

Kaj naredi MFI tako poseben? Ta inovativen kazalnik je zasnovan za merjenje pretoka denarja v določenem finančnem instrumentu. Z uporabo MFI lahko prepoznate ključne vzorce in trende ter izkoristite priložnosti za dobičkonosno trgovanje.

Kako deluje MFI? Kazalnik združuje ceno in volumen, kar omogoča vpogled v gibanje denarnega toka vrednostnega papirja, kripto kovanca ali katerega drugega simbola. S tem odkrivate, ali denar teče vrednostnemu papirju ali iz njega. To je ključnega pomena za določanje moči trenda in prepoznavanje morebitnih obratov na trgu.

Posebnosti Fibonacci Money Flow Index Candles (MFI) indikatorja

Fibonacci MFI je revolucionaren kazalnik, ki izkorišča moč Fibonaccijeve makete in vam omogoča edinstven vpogled v samo gibanje cene in, kar je najpomembneje, prepoznavo trendov. S pomočjo tega indikatorja se boste lahko lažje odločali glede dokupov pri sami formaciji trendov s pomočjo Fibonaccijeve barvne makete, ki obarva same svečke.

Poleg tega imate trgovalci tudi že nastavljeno možnost barvne makete 45/55, ki sodi med eno najbolj priljubljenih trgovanj pri uporabi RSI in se jo lahko uporablja tudi pri MFI. Pri tej opciji se vam bodo prikazovale svečke, ki bodo označevale to območje in hkrati nakazovale čas dokupa.

Seveda, ne smemo pozabiti niti na klasično barvno maketo, ki vključuje klasične meje preprodanosti in prekupljenosti. Fibonacci MFI Candles vam tako ponuja več možnosti, da izberete pristop, ki najbolj ustreza vašim trgovalnim potrebam.

Napredne nastavitve

Za razliko od običajnega MFI, vam Fibonacci MFI Candles ponuja ogromno naprednih nastavitev, da si lahko indikator nastavite po želji in glede na lastne potrebe.

Tukaj gre predvsem izpostaviti kombinacijo z drugimi elementi - recimo, če spremljate altcoin in vam pri MFI daje precej lažnih signalov, ga lahko kombinirate z MFI stabilnejšega simbola, recimo Bitcoin. To vam bo omogočalo precejšnje zmanjšanje lažnih signalov brez dodatnega zamika! Vsi namreč vemo, da se lažni signali običajno lahko izločijo s povečanjem dolžine, kar na žalost poveča tudi zamik.

Nastavljate lahko tudi sam prikaz MFI, njegovo dolžino, vir in barvno maketo (omenjeno prej). Sami si lahko prilagajate vse meje (Fibonacci, 45/55, klasične) kot tudi barvno paleto, da bo indikator kar najbolje ustrezal vašim zahtevam.

Velja še poudariti, da MFI zaradi potrebe po podatkih volumna deluje na trgih, ki te podatke ponujajo (ogromna večina jih).

Indikatorji nimajo nobene časovne omejitve in so po nakupu neomejeno vaši razen, če se sami odločite, da jih odstranite iz vaše knjižnice priljubljenih indikatorjev.